Wie?

Hallo,

ik ben Katleen Weytjens, initiatiefnemer en zaakvoerder van dit HR-platform. Einde 2015 heb ik de sprong in het diepe gewaagd en samen met voormalig collega Mieke De Jaegher WisKeys opgericht.

Waarom?

  • Omdat ik heel veel zin had om met iets nieuws te starten.
  • Omdat HR mijn dada is en blijft.
  • En ook journalistiek en schrijven mijn passie zijn. 
  • Omdat uitdagingen motiverend en inspirerend zijn
  • Maar vooral omdat ik ervan overtuigd ben dat kennis delen en samenwerken zo belangrijk zijn in deze wereld. Als iedereen op een eilandje blijft zitten, geraken we nooit veel verder. Terwijl de uitdagingen op de arbeidsmarkt en in de wereld van werk enorm zijn. Om er maar enkele te noemen: vergrijzing en grote aantallen medewerkers die met pensioen gaan, digitalisering, mismatch en spanning op de arbeidsmarkt, burn-outs en de vraag naar/nood aan meer aandacht voor welzijn, de behoefte aan zinvol werk, langer werken & langer leren...
  • En daar wil ik met WisKeys mijn steentje toe bijdragen door kennis op een handige, aangename en inspirerende manier te delen!

Mijn achtergrond

Midden jaren negentig studeerde ik af als licentiaat Economie en behaalde ook een postgraduaat Journalistiek. Nog tijdens mijn studies ging ik aan de slag als freelance redacteur op de economieredactie van de krant De Standaard. Nadien breidde ik mijn freelance werk uit met regelmatige opdrachten bij o.a. Job@, Kluwer en nieuwsagentschap IPS. Geleidelijk aan verschoof mijn focus van algemeen economisch nieuws naar meer HR- en personeelsgerichte journalistiek, iets wat me erg beviel.

Als volgende stap in mijn loopbaan ging ik aan de slag als journalist bij Vacature en Science & Technology.  Later werd ik hoofdredacteur bij newmonday, opnieuw dus met de focus op de wereld van werk. Na een korte uitstap in het onderwijs was ik jarenlang adjunct-hoofdredacteur bij HRMagazine. 

Ondertussen heb ik twintig jaar ervaring in HR-journalistiek op de teller staan. En daar wil ik er met plezier nog evenveel bij doen!

Samen met ...

een team van ervaren freelance medewerkers.

Contact: 

katleen.weytjens@wiskeys.be
0486 10 34 17