Helaas, helft werknemers is te zwaar

Het nieuwe jaar is gestart, dus daar zijn de goede voornemens weer. Vaak horen daar gezond eten en meer bewegen bij. Ook op de werkvloer. Jammer genoeg lijken de intenties snel te verzanden want overgewicht blijft een groot probleem, net zoals een té zittend leven. Kunnen/moeten werkgevers mee actie ondernemen?

Volgens recent onderzoek van preventiedienst IDEWE (gebaseerd op gegevens van +/- 235.000 werknemers) beweegt 70% van de werknemers te weinig. Positief is dat het aandeel stilletjes afneemt: in 2011 ging het nog om 75,5%. Te weinig betekent hier de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie niet halen. Die schrijft minstens vijf dagen per week een half uur matig bewegen voor of drie dagen een klein half uurtje intensief bewegen. Hoe ouder, hoe minder mensen bewegen: 73% van de 45-plussers haalt de norm niet tegenover 64% van de min-25-jarigen.

Voor het onderzoek werd enkel de beweging buiten de beroepsactiviteit meegerekend. Dit verklaart deels waarom de werknemers in de horeca het slechtst scoren. Zij leggen al heel wat stappen af tijdens hun dagelijkse job. Zeker in de transportsector en de handel is nog werk aan de winkel, daar beweegt respectievelijk 74,9% en 73,3% niet genoeg. De overheid (63%), de onderwijssector (66,7%) en de industrie (68,6%) halen de beste resultaten.

Grafiek: aantal werknemers met overgewicht, per sectorEen op vijf werknemers is obees

Gevolg van te weinig bewegen en niet zo gezonde voeding is overgewicht. Ruim de helft van de werknemers is te zwaar (55,4%). Bijna één op de vijf (19,3%) heeft zelfs een BMI van meer dan 30, en is dus obees. Verontrustend is dat het aantal werknemers met overgewicht gestaag blijft toenemen. Vorig jaar waren dit er nog bijna een procent minder (54,6%) en in 2011 was ‘slechts’ 51,4% van de werknemers te zwaar. Mannen kampen vaker met overgewicht dan vrouwen. De verschillen tussen de sectoren zijn frappant: onderwijs kent ‘maar’ 48,8% werknemers met overgewicht, transport 71,6%.

Zelfgemaakte maaltijden

Nochtans scoort België niet slecht, in vergelijking met andere Europese landen, als het gaat om evenwichtige voeding. Dat haalt Edenred uit zijn FOOD Barometer (een onderdeel van het Europese publiek-private programma FOOD dat evenwichtige voeding promoot). Uit de bevraging bij meer dan 47.000 werknemers en bijna 1800 restauranthouders in 10 Europese landen, blijkt dat in België  94% van de werknemers regelmatig op het werk eet. 62% neemt zelfgemaakte maaltijden van thuis mee. In Europa neemt 71% een lunchpauze.

Wat evenwichtige voeding betreft, geeft 74% van de Belgen aan dat ze aandacht besteden aan de voedingswaarde van hun maaltijden op het werk. Bovendien zegt 64% van de ondervraagde Belgische restauranthouders dat hun klanten expliciet op zoek gaan naar een evenwichtig maaltijdaanbod en dit ook waarderen, terwijl het Europese gemiddelde slechts 47% bedraagt.

Recepten en voedingsadvies

Nieuwe technologieën die een evenwichtige voeding bevorderen, winnen aan populariteit, zowel bij de werknemers tijdens de lunch als in de restaurants. Volgens 65% van de ondervraagde Europese werknemers kunnen nieuwe technologieën als online tools en apps, een positieve rol spelen op het gebied van voedsel op het werk. Van de besproken oplossingen worden recepten en voedingsadviezen door 50% van de Europese werknemers beschouwd als de beste manier om betere eetgewoonten aan te nemen.

Uit hetzelfde FOOD-onderzoekt blijkt dat werknemers vinden dat hun werkgever kan bijdragen aan een gezondere leefstijl door vers fruit en water te voorzien. Ook de toegang tot een netwerk van gezonde restaurants wordt gewaardeerd.

Publicatiedatum: 09/01/2020 - 05:54
Auteur: WisKeys-redactie

HRM

16/01/20 - 06:30 Het voordeligste individuele bonussysteem? Niet de loonbonus!09/01/20 - 05:58 Hoe rekruteer jij nieuwe medewerkers?19/12/19 - 06:51 Toon wat meer lef in je loonbeleid!19/12/19 - 06:49 Laat medewerkers mee hun job invullen19/12/19 - 06:49 CASE: Groep Zorg Heilige Familie12/12/19 - 06:51 Naar een cafetariaplan voor tijd12/12/19 - 06:50 Case Carglass: flexibiliteit motiveert05/12/19 - 07:00 Vinçotte: Stevige transformatie met HR in pole position28/11/19 - 07:02 Winst delen met je medewerkers?21/11/19 - 07:14 Carglass: Maak het verschil met echte zorg

Arbeidsmarkt & -beleid

16/01/20 - 06:28 Waarom vinden 50-plussers moeilijker een job?09/01/20 - 05:55 HR in 2020: wat mogen we verwachten?19/12/19 - 06:50 40% van je loon sparen voor je pensioen18/12/19 - 16:03 Is jouw job duurzaam (genoeg)?12/12/19 - 06:58 VDAB pleit voor meer inclusie op de arbeidsmarkt12/12/19 - 06:57 Impact uitoefenen kan je ook zelf05/12/19 - 06:45 Ook sector Loopbaanbegeleiding krijgt eigen platform05/12/19 - 06:16 Stress nekt werkbaar werk21/11/19 - 07:13 Arbeidsmarkt in 2030: maak ruimte voor paradijsvogels21/11/19 - 06:02 Een op vier past werk aan voor kinderen

Leiderschap

23/01/20 - 14:52 Ondernemend gedrag kan je leren23/01/20 - 13:10 Wie wordt CSR Professional of the Year 2019?23/01/20 - 11:30 Finalist CSR Professional of the Year 2019: Greet Vanderheyden23/01/20 - 11:27 Finalist CSR Professional of the Year 2019: Robin Bruninx23/01/20 - 11:18 Finalist CSR Professional of the Year 2019: Caroline Pauwels28/11/19 - 06:55 BOEK: Hoe overleef je netwerkdrinks?28/11/19 - 06:51 Innoveer als een start-up!14/11/19 - 06:45 Expeditie Leiderschap08/11/19 - 12:29 Word jij de CSR Professional of the Year 2019?05/09/19 - 06:13 Verbied jij je werknemer te appen in de auto?

Juridisch

23/01/20 - 14:49 Zal technologie de HR-wereld veranderen?12/12/19 - 06:58 Moet je altijd een eindejaarspremie betalen?28/11/19 - 06:27 Neem alle vakantiedagen op!14/11/19 - 06:42 Ben je écht ziek of gespeeld?07/11/19 - 06:47 Leren en werken? Wat zeggen de regionale regeerakkoorden24/10/19 - 07:00 Werkzekerheidsclausule: is ontslag nog mogelijk?10/10/19 - 07:10 Voer geen HR-beleid voor externe medewerkers10/10/19 - 07:09 HR en de vrees voor discriminatie03/10/19 - 06:49 Procedure voor sociale verkiezingen te lang?26/09/19 - 07:14 Kies vooral het juiste paritair comité

Blog

16/01/20 - 06:32 Waarom op de toppen van je tenen staan, pijn doet05/12/19 - 06:24 Van mentor of coach naar bron van inspiratie en energie03/10/19 - 06:45 Hoe leg je de basis voor een ideale werkomgeving voor data scientists?16/05/19 - 08:38 Wat bedrijven kunnen leren van Ajax02/05/19 - 06:24 Jobads en headhunters, maak plaats voor de eigen medewerker!11/04/19 - 06:46 Zijn genderquota dan toch nodig?28/02/19 - 06:54 Succes hebben én gelukkig zijn20/02/19 - 16:29 Ecologie zit ook in werksystemen06/02/19 - 06:36 Roderen op 35 en pieken op 55 jaar20/12/18 - 06:09 De Profit van focus op People

Jobhop

15/01/20 - 20:22 Jobhop: An Rutten15/01/20 - 19:51 Jobhop: Elsemarie Van de Wauwer15/01/20 - 06:02 Jobhop: Ann Leonard08/01/20 - 21:25 Jobhop: Hilde Janssens08/01/20 - 21:24 Jobhop: Elke Berghmans08/01/20 - 21:20 Jobhop: Ann Baeyens18/12/19 - 15:34 Jobhop: Femke Rolies18/12/19 - 15:30 Jobhop: Carolien Scheers18/12/19 - 15:24 Jobhop: Ann De Ryck11/12/19 - 18:33 Jobhop: Hilde De Volder

Events

01/12/19 - 10:35 Creëren we duurzame jobs tegen 2030?08/11/19 - 12:02 CSR Professional of the Year 201903/09/19 - 13:44 2030: a Work Space Odyssey met Fons Leroy05/06/19 - 12:31 COME IN Award05/06/19 - 12:05 Trainingsprogramma 'HR voor vluchtelingen'22/05/19 - 16:13 Trainingsprogramma 'HR voor vluchtelingen' (gratis)20/03/19 - 10:51 HRPro.be Digital Day05/02/19 - 16:53 HR Gala 201921/01/19 - 00:03 Creatief met talent in tijden van arbeidskrapte08/11/18 - 06:02 CSR Professional of the Year 2018

Dossiers

09/01/20 - 05:14 HR GETOETST12/12/19 - 06:45 DOSSIER: Individualiseren07/11/19 - 06:37 Human Capital in een tijd van contradicties17/10/19 - 05:39 Innoverende HR in de praktijk05/09/19 - 06:43 Digitalisering & HR20/03/19 - 22:15 DOSSIER Creatief met talent in tijden van arbeidskrapte07/03/19 - 07:48 De arbeidswet ontrafeld21/02/19 - 16:26 CSR is een trend, geen hype06/12/18 - 08:32 Dossier Matching & rematching06/06/18 - 22:18 Langer werken: hoe worden we samen 100?