Ecologie zit ook in werksystemen

BLOG - "Ecologie gaat voor mij over veel meer dan respect voor natuur en milieu. Het is de zoektocht naar simpele, organische, ‘natuurlijke’ werksystemen en manieren van samenwerken. Werksystemen die doen leven en zichzelf in stand houden. Werksystemen die gebaseerd zijn op zelfsturing en verbinding", zegt Philip Van Kelst.

Pop-upschrijver: Philip Van Kelst, stichter en CEO van Kasteelhoeve Wange.

Een voorbeeld: een echte open keuken

Klassiek wordt een keuken in de horeca afgescheiden van de gasten of is het een bezienswaardigheid, een soort ‘glazen kooi’ waar de klant kan doorkijken. De keuken in de Kasteelhoeve is heel anders. Het is een werkplek geïntegreerd in de eetruimte. Er is glas, er zijn openingen, er is toegang. De mensen in de keuken zijn volop in contact met de gasten en omgekeerd. Gasten zien en ruiken de koekjes die voor hen gemaakt worden, ze bedienen zichzelf en gaan in gesprek met de koks, de koks lichten aan de tafels toe wat er is gekookt en vertellen het verhaal van de producten die ze gebruikt hebben. De koks hebben zelf een soort van gastvrouw/gastheer functie en verwelkomen de gasten als ze toekomen. Er is wederzijdse betrokkenheid, communicatie, verbinding …

Dit creëert een totaal andere sfeer en relatie tussen de gasten en de mensen in de keuken. Er ontstaat betrokkenheid, openheid, respect. De koks kennen hun gasten en gaan ervoor om echt lekker te koken. Ze hoeven niet gemotiveerd te worden om hun beste beentje voor te zetten. De keuken krijgt ook direct feedback van de gasten, het management hoeft deze niet door te geven. Er ontstaat een natuurlijke verbinding en evenwicht die op een natuurlijke, autonome bijsturende wijze zichzelf constant verbetert en versterkt.

Philip Van Kelst:

"De koks hebben een soort van gastvrouw/gastheer functie. Er is wederzijdse betrokkenheid, communicatie, verbinding … met de gasten."

Een voorbeeld: de autonome werking van ons koksteam

In aanvang zijn er strikte grenzen en waarden meegegeven. Gesprekken rond waarden en principes zijn uitgebreid gevoerd, ruimte tot exploratie en verkenning is gegeven, een budget is vrijgemaakt om eenvoudige innovatieve gerechten te maken, om de vier maanden gaat het team samen op onze kosten uit eten om inspiratie op te doen bij de concurrentie... Na enkele jaren werkt dit team zo goed als autonoom en versterkt en verbeteren ze zichzelf voortdurend.

Ik durf te zeggen dat de kwaliteit van de maaltijden die wij serveren van zulk hoog niveau zijn mede door het respecteren van de ecologische principes van verbinding en zelfsturing. En we hebben een koksteam dat al 5 jaar stabiel is. Een unicum in de horeca. Verbinding rendeert!

Een voorbeeld: onze omgang met groepen in het weekend

We richten ons enkel op grote groepen, ook in de weekends voor familie en vrienden.  We stellen iemand van de groep verantwoordelijk voor de communicatie, bewaking van de afspraken en kamerverdeling. De gasten ruimen zelf af, elke groep heeft zijn eigen ijskast en wijnfrigo. Er is geen personeel in ‘de zaal’. Een van de bewoners van de Kasteelhoeve verwelkomt de groep en vertelt kort het verhaal van de Kasteelhoeve. Ook hier het effect van ecologie: minder kosten en meer rendabiliteit. We creëren verbondenheid in de groep, met elkaar en met de waarden van de Kasteelhoeve.

Bij de opstart waren we gewaarschuwd door mensen met horecaervaring voor beschadiging en diefstal. Beiden zijn de voorbije 7 jaar nauwelijks voorgekomen in de Kasteelhoeve.

Een bekend Duits automerk was bij de opstart te gast in de Kasteelhoeve met zijn salesteam. Het principe van zelfbediening was hen vreemd. De verantwoordelijke sprak ons aan, uitte zijn ongerustheid hierover en legde geld op tafel om een ‘garçon’ in te huren. We hebben vriendelijk geweigerd en geadviseerd om toch even af te wachten. 24 uur later was de man helemaal in de wolken. De groep was nog nooit zo spontaan, joviaal en open naar elkaar geweest. Hij vroeg zich af of dit toch iets te maken had met de informele sfeer die we in de Kasteelhoeve creëerden en het feit dat mensen zichzelf en elkaar bedienden.

Less is more.

Philip Van Kelst werd begin vorig jaar verkozen tot CSR Professional of the Year 2017 in de categerie kmo's. In 2017 won Kasteelhoeve Wange voor de tweede keer op rij de ‘International Green Key Award’., rond ‘sustainable partnerships’.

Dit artikel maakt deel uit van het dossier 'CSR is een trend, geen hype'.
Publicatiedatum: 20/02/2019 - 16:29

Blog

16/07/20 - 06:53 Naar een kwaliteitslabel voor het thuiskantoor11/06/20 - 06:54 Een inclusieve mentaliteit opbouwen in je team, hoe doe je dat?28/05/20 - 06:39 Waarom inzetten op gelijk loon voor mannen en vrouwen niet genoeg is16/01/20 - 06:32 Waarom op de toppen van je tenen staan, pijn doet05/12/19 - 06:24 Van mentor of coach naar bron van inspiratie en energie03/10/19 - 06:45 Hoe leg je de basis voor een ideale werkomgeving voor data scientists?16/05/19 - 08:38 Wat bedrijven kunnen leren van Ajax02/05/19 - 06:24 Jobads en headhunters, maak plaats voor de eigen medewerker!11/04/19 - 06:46 Zijn genderquota dan toch nodig?28/02/19 - 06:54 Succes hebben én gelukkig zijn

Arbeidsmarkt & -beleid

26/11/20 - 09:00 Discriminatie? Eigen schuld!11/11/20 - 07:10 69% werknemers wil vakbond als medebestuurder van bedrijf29/10/20 - 08:24 Coronacrisis boycot aanwerving jongeren14/10/20 - 22:16 Minder extralegale voordelen maar lagere heffing op loon01/10/20 - 07:38 Arbeidsmarkt staat stil: minder aanwervingen, minder ontslagen17/09/20 - 06:43 Hoe kijkt de werkwereld naar Covid-19?17/09/20 - 06:32 Artificiële intelligentie voorspelt welke jobs jij interessant vindt02/09/20 - 21:52 Studentenjobs herstellen van coronaschok20/08/20 - 07:12 We zijn minder fan van opleidingscheques06/08/20 - 06:44 Minder vacatures, kleinere looneisen? Nee hoor!

HRM

26/11/20 - 08:59 Aanpassingsvermogen van medewerkers als voornaamste ‘future skill’26/11/20 - 07:13 Carglass verkozen tot HR-ambassadeur 202012/11/20 - 07:08 Wat is de kijk van werkgevers op verloning?12/11/20 - 06:38 Driekwart meer geleidelijke werkhervattingen na ziekte29/10/20 - 08:58 4 op de 10 werknemers hebben meer stress29/10/20 - 08:25 Wat bepaalt het werkgeluk van de HR-professional?14/10/20 - 22:20 Vrijwillig outplacement opent ook deuren voor werkgever14/10/20 - 22:15 Pijn bij belangrijkste oorzaken langdurig ziekteverzuim01/10/20 - 07:37 Coronacrisis: helft promoties zonder salarisverhoging24/09/20 - 06:48 Zitten je werknemers ook thuis op de juiste stoel?

Leiderschap

26/11/20 - 07:23 Corona boost vertrouwen in werknemers01/10/20 - 07:10 Werkgevers en klanten beslissen wanneer er gewerkt wordt24/09/20 - 06:36 Knappe collega's, we moeten ze niet14/05/20 - 06:39 Mag ik nog de lift nemen?16/04/20 - 08:53 Ruim 2 op de 3 collega’s zijn ook vrienden12/03/20 - 07:01 Wil je digitale transformatie? Zorg dan voor leiderschap25/02/20 - 09:12 Caroline Pauwels (VUB) is CSR Professional of the Year 201905/02/20 - 21:42 Dikke maatjes met je baas?23/01/20 - 14:52 Ondernemend gedrag kan je leren23/01/20 - 13:10 Wie wordt CSR Professional of the Year 2019?

Juridisch

12/11/20 - 06:49 Sociale verkiezingen: wie stemt online?17/09/20 - 06:19 Ook mantelzorgers kunnen nu thematisch verlof opnemen20/08/20 - 07:23 Tijdelijke of economische werkloosheid: wat zijn de voorwaarden?06/08/20 - 06:54 De consumptiecheque van A tot Z16/07/20 - 06:55 Het corona-tijdskrediet: iets voor jouw medewerkers?15/07/20 - 18:43 Tijdelijke werkloosheid vanaf september: zo ben je mee30/01/20 - 10:30 Onbeperkt verlof geven, mag dat?23/01/20 - 14:49 Zal technologie de HR-wereld veranderen?12/12/19 - 06:58 Moet je altijd een eindejaarspremie betalen?28/11/19 - 06:27 Neem alle vakantiedagen op!

Jobhop

14/10/20 - 21:53 Jobhop: Kurt Van Raemdonck14/10/20 - 21:47 Jobhop: Claudia Baes14/10/20 - 21:42 Jobhop: Dieter Hinnens01/10/20 - 06:42 Ann Cattelain wordt CEO van Federgon30/09/20 - 16:57 Jobhop: Caroline Aelvoet30/09/20 - 16:55 Jobhop: Floriane Thomas30/09/20 - 16:52 Jobhop: Peter Van Ostaeyen16/09/20 - 18:44 Jobhop: Els Debaere16/09/20 - 18:40 Jobhop: Tom Verstraete16/09/20 - 18:31 Jobhop: Stephanie Timmermans

Events

26/11/20 - 11:52 PMClub: Geen angst voor angst01/10/20 - 09:40 HR, Leadership and Sustainability17/09/20 - 16:06 CSR Professional of the Year 2020: NOMINEER!09/09/20 - 12:51 In hoeverre heeft Covid-19 de Leider besmet? (PMClub)15/04/20 - 15:19 PMC-webinar: Arbeidsmarkt tijdens en na covid-19-periode05/03/20 - 11:40 HR Gala05/03/20 - 11:38 Integraal Talentbeheer01/12/19 - 10:35 Creëren we duurzame jobs tegen 2030?03/09/19 - 13:44 2030: a Work Space Odyssey met Fons Leroy05/06/19 - 12:31 COME IN Award

Dossiers

09/10/20 - 05:14 HR GETOETST18/06/20 - 07:46 Dossier: Ontslag29/03/20 - 15:31 Learning & Development12/12/19 - 06:45 DOSSIER: Individualiseren07/11/19 - 06:37 Human Capital in een tijd van contradicties17/10/19 - 05:39 Innoverende HR in de praktijk05/09/19 - 06:43 Digitalisering & HR20/03/19 - 22:15 DOSSIER Creatief met talent in tijden van arbeidskrapte07/03/19 - 07:48 De arbeidswet ontrafeld21/02/19 - 16:26 CSR is een trend, geen hype